2021-06-30

ISS og Equinor inngår avtale til en årlig verdi av 550 MNOK

ISS og Equinor inngår IFS-avtale til en verdi av 550 millioner kroner per år i fem år, med mulighet for ytterligere fem års forlengelse. Den totale kontraktsverdien er beregnet til i overkant av 5,5 milliarder kroner for 10 års varighet. Avtalen er den største facility management-avtalen i det norske markedet.

Equinor-signering2
ISS skal levere renhold, kantinedrift, teknisk forvaltning, kontortjenester og sikkerhetstjenester på 12 Equinor-kontorlokasjoner i Stavanger, Bergen, Oslo, Trondheim, Stjørdal og Harstad. Rundt 550 ISS-medarbeidere vil være involvert i den daglige driften av byggene. 

- Dette er en stor dag for ISS. Vi er veldig stolte over å ha inngått et strategisk samarbeid med Equinor og setter stor pris på tilliten. Nå ser vi frem til å levere tjenester av høyeste kvalitet som bidrar til å skape et motiverende arbeidsmiljø, og en enklere og mer produktiv hverdag for Equinors medarbeidere. Jeg vil rette en stor takk til teamet i ISS, både i Norge og globalt, som har jobbet beinhardt for å få dette til. Vi gleder oss til oppstart i november og til samarbeidet fremover, sier konsernsjef i ISS Facility Services, Carl-Fredrik Bjor. 

Avtalen er et Vested-samarbeid og med en årlig verdi på 550 millioner kroner er det den største Vested-avtalen som noensinne er inngått i Norden. I motsetning til tradisjonell outsourcing der man kjøper nøye spesifiserte tjenester, inngår partene i en Vested-avtale et strategisk samarbeid hvor tillit er en avgjørende faktor. Samarbeidet skal legge til rette for at begge parter er forpliktet til hverandres suksess og skal dermed føre til bedre tjenester og reduserte kostnader for begge parter. Vested er en metodikk som er utviklet av forskere ved Universitetet i Tennessee og prosessen for å inngå samarbeidet fasiliteres av en godkjent fasilitator og vil siden bli sertifisert av Universitetet i Tennessee. 

Avtalen har oppstart 1. november 2021. Det vil bli gjennomført virksomhetsoverdragelse mellom tidligere og ny leverandør i henhold til arbeidsmiljølovens bestemmelser. 
 

PEOPLE MAKE PLACES

Over 40.500 kunder i mer enn 30 land